Main » Files » Taomlar Tayorlash |
Murobboli pirok
2014-02-22, 3:42 PM | |
Masalliqlar: (xona haroratida eritilgan)-110 gr(~9 osh-q) saryog', -100gr (0.5 st shakar, -1 ta tuxum + 1 ta tuxum sarig'i, -2 st un (1 st=200 ml), -0.5 choy-q tuz, -2 choy-q baking powder, -4-5 osh-q murabbo (qulupnay/olma yoki boshqa turi), -2 osh-q shakar(tort ustiga sepish uchun, xohishga ko'ra), -24 smli qolip (tag qismi ajraladigan qolip bo'lsa yaxshiroq). Tayyorlash: Erib turgan saryog' bilan shakar venchikda aralashtiriladi. Boshqa idishda un, tuz, baking powderni aralashtirib olib, yuqoridagi massaga solinadi va yog'och qoshiq yoki spatulada pichoqda kesganday harakatlar bilan aralashtiriladi. Keyin qo'lda yahshilab aralashtiriladi. Xamirning 1/3 qismini olib, stol ustida truba shakliga keltiriladi. Bu
xamirni va qolgan xamirni alohida sellofanga o'rab sovutgichga 20
minutdan ortiq vaqtga qo'yiladi. Sovutgichdan kattaroq xamirni olib, oz-ozdan bo'lib qo'lda oqolipga joylaylanadi va chetlari tekistlanadi. Xamir o'rtasiga vilka urib chiqiladi. Murabboni xamir ustiga solib, qoshiqda yoyiladi. Truba shaklidagi xamirni olib, parrak qilib kesiladi va murabbo ustiga terib chiqiladi. Xohishga ko'ra shakar sepsa ham bo'ladi. 190C oldindan qizdirilgan duxovkada 20-23 minutga, pirogning chetlai qizarguncha pishiriladi. Pishib chiqqach juda qaynoq bo'ladi, murabbo qismi ayniqsa. Qolipdaligida sovutib, keyin dasturxonga tortiladi. Tayyor | |
Views: 2159 | Downloads: 0 | |
Total comments: 0 | |